Šaltai rūkyta šoninė
Mėsą įtrinkite prieskoniais ir vakumatoriaus pagalba užvakumuokite. Laikykite apie 7 dienas. Paruoškite Kamado BONO kepsninę. Iš kepsninės išimkite anglis ir išvalykite ją. Šalto rūkymo generatorių pripildykite dulkėmis, statykite ant pelenų grotelių. Viršutinę ir apatinę oro sklendes atidarykite po 0,5 cm., uždekite generatoriuje esančias dulkes aromatine žvakute.Mėsą išimkite iš vakumo, dėkite ant nerūdijančio plieno kepimo grotelių ir rūkykite apie parą laiko.
Baigę rūkyti, leiskite mėsai pailsėti dar 5 dienas sausoje, vėsioje vietoje.
Skanaus
Ingredientai
Kiaulienos šoninės3% mėsos svorio druskos
1 vnt. didelės česnako galvos
3 vnt. lauro lapų
0,5 saujos pipirų
Buko dulkių šaltam rūkymui