I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

9 ingr.

96 val.

20 °C

Šaltai rūkyta kiaulienos išpjova

Mėsą įtrinkite prieskoniais, apvyniokite virve ir palaikykite 72 val. šaldytuve. 1 arbatinis šaukštelis rudojo cukraus vienam kilogramui svorio, prieskonių 1 valgomasis šaukštas 1 kg. svorio. Jei susikaupia nemažai skysčio, kas 12 val. mėsą apverskite. Tuomet 48 val. palaikykite sausai.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę. Iš kepsninės išimkite anglis ir išvalykite ją. Šalto rūkymo generatorių pripildykite dulkėmis, statykite ant pelenų grotelių. Viršutinę ir apatinę oro sklendes atidarykite po 0,5 cm., aromatine žvakute uždekite dulkes.
Mėsą dėkite ant nerūdijančio plieno kepimo grotelių ir rūkykite 20 laipsnių temperatūroje apie 4 paras. Baigę rūkyti, leiskite mėsai pailsėti dar 7 dienas sausoje, vėsioje vietoje.
Skanaus.

Ingredientai

1,5-2 kg. kiaulienos išpjovos
1,5-2 a. š. rudojo cukraus
2-3 vnt. česnakų
1,5-2 v. š. pipirų
Lauro lapų
1,5-2 v. š. maltų garstyčių miltelių
1,5-2 v. š. maltų kmynų
1,5-2 v. š. kalendros
1,5-2 v. š. druskos
3-4 pakelių buko dullkių