I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

6 ingr.

6-7 val.

110°C

Plėšyta kiaulienos šoninė

Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 110 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Ant deflektoriaus būtina uždėti kepimo indą su vandeniu nuvarvėti riebalams.

Jeigu šoninė su kaulais, juos išpjauname, kad mėsos ant kaulų beveik neliktų.
Atidedame į šalį, juos aprūkę, išsivirsime nuostabią sriubą. Aštriu peiliu padarome negilias (iki mėsos) įpjovas visoje odoje kas 1.5cm.
Įtriname mėsą druska, pipirais ir česnakais iš visų pusių.
Kepsninėje ant anglių sudėkite rūkymo kaladėles.
Rūkome žemoje 110°C temperatūroje 3-4 valandas iki vidinės mėsos 74°C temperatūros.
Dūmo reikia mažiausiai 2 valandas.
Vyniojame į dvigubą-trigubą foliją ir įpilame stiklinę tamsaus alaus. Skystis negali išbėgti, folija turi būti visiškai sandari.
Temperatūra ta pati, 110°C. Kepame dar apie 1-3 valandas (priklauso nuo gabalo storio, kiaulės amžiaus) iki vidinės 95-97°C temperatūros. Išėmę iš kepsninės, leidžiame 30 minučių pailsėti folijoje.
Išvyniojame mėsą iš folijos, skysčio neišpilame, jį supilsime į jau suplėšytą šoninę. Mėsą pjaustome oda į apačią, galima sakyti draskome, plėšome su peiliu. Supilame skystį iš folijos ir lengvai permaišome.
Skanaus.
Daugiau receptų: KK BBQ užrašai.

Ingredientai

2-3 kg kiaulienos šoninės gabalas
5-7 skiltelės tarkuoto česnako
4-5 a.š. šviežiai maltų juodųju pipirų
2-3 šaukštai smulkios stalo druskos
250 ml tamsaus alaus
6 vnt. romo statinės rūkymo kaladėlių