I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

13 ingr.

40 min.

180°C

Kiaulienos vyniotinis su karamelizuota paprika

Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Kiaulienos nugarinę išskleiskite padarydami nestorą stačiakampį mėsos gabalą. Sudėkite ant jo šalaviją, petražoles, kapotą česnaką, įtarkuokite citrinos žievelę ir susukite, suriškite maistiniu siūlu.
Pagardinkite mėsos prieskoniais, susukite į foliją. Dėkite į įkaitintą kepsninę ir kepkite kelis kartus apverčiant 30-40 min.
Šalia keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite šiaudeliais supjaustytą papriką ir mėlynus svogūnus, apkepkite, suberkite cukrų, balzaminį actą ir nuolat maišant kepkite, kol cukrus ištirps ir daržovės karamelizuosis.
Video receptas: čia.

Ingredientai

1 kg. kiaulienos nugarinės
Citrinos žievelė
Šakelė šalavijo
100 gr. česnako
100 ml. aliejaus
50 gr. petražolių
1 kg. raudonos paprikos
300 gr. raudonųjų svogūnų
100 ml. balzaminio acto
100 gr. rudojo cukraus
Pieskonių kiaulienai
Druska
Pipirai