I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

11 ingr.

6 val.

110°C

Rūkyta kiaulienos sprandinė

Apie 1 litrą marinato švirkšto pagalba injektuojame į sprandinę iš abiejų pusių, kas keletą centimetrų. Sprandą patalpiname į didelį indą, užpilame likusiu skysčiu ir pastatome šaltai marinuotis 12 valandų. Truputį nusausiname, įtriname garstyčiomis ir BBQ prieskonių mišiniu.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, sudėkite rūkymo kaladėles, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 110 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Rūkome apie 5-6 valandas, kas pusvalandį nupurkšdami obuolių sultimis. Vidinė mėsos temperatūra turi siekti 80°C.
Išėmus iš kepsninės mėsai leidžiame pailsėti 15 min.
Skanaus.

Ingredientai

2.5-3 kg kiaulienos sprandinės
2 v.š. garstyčių
6-8 v.š. BBQ prieskonių mišinio
250 ml obuolių sulčių

Marinatas injekavimui:
1.5 litro vandens
8 v.š. rudojo cukraus
4 v.š. druskos
7 v.š. obuolių acto
2 v.š. BBQ prieskonių mišinio
2 v.š. kajeno pipirų (pasirinktinai)
4 vnt alksnio statinių rūkymo kaladėles