Kiaulienos nugarinės kirviai
Kirvius metame į indą, užpilame marinatu ir porą valandų laikome.Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 110 laipsnių.
Ant įkaitusių anglių sudėkite rūkymo kaladėles.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Apie pusvalandį šildome netiesioginėje kaitroje su trupučiu dūmo iki vidinės mėsos 58°C temperatūros.
Išimame mėsą, deflektorių, atidarome sklendes ir „užkeliame“ temperatūrą iki 230°C temperatūroje po 2 minutes kiekvieną pusę, iki vidinės 62°C temperatūros.
Išimame ir leidžiame 5 min. “pailsėti“ mėsai, tuomet supjaustome.
Skanaus.
Ingredientai
2x350 g kiaulienos nugarinės su kauluMarinatas:
4 skiltelės trinto česnako
1 a.š. rūkytos paprikos
1 v.š. garstyčių
1 v.š. juodųjų pipirų
1 v.š. druskos
2 v.š. alyvuogių aliejaus
2 vnt. vaismedžių rūkymo kaladėlės