I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

10 ingr.

40 min.

240°C

Kiaulienos nugarinė brendžio-garstyčių padaže

Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Kiaulienos nugarinę su oda pagardiname druska ir pipirais, apšlakstome aliejumi.
Mėsą dedame ant grotelių, kepame abi puses po 5-6 minutes vis pavartydami.
Obuolius supjaustome juostelėmis, plonai supjaustome ir kopūstą. Dedame į keptuvę su aliejumi, pabarstome druska ir pipirais, užpilame vyno acto, truputi cukraus, dedame šviežio čiobrelio ir troškiname, kol kopūstas pasidaro minkštas.
Svogūnus supjaustome kubeliais, smulkiname česnaką, dedama šakelę čiobrelio, viską apšlakstome aliejumi. Kai svogūnas ir česnakas iškepa, pilame brendį. Kuomet išgaruoja alkoholis, pilame vištienos sultinį. Kai sultinys užverda, pilame grietinėlę. Pabaigoje dedamos garstyčios, druska ir pipirai pagal skoni.
Į lėkštę dedame obuolių ir kopūstų masę, ant jos dedame kiaulieną ir apipilame svogūnų padažu.
Skanaus!
Video receptas : čia.

Ingredientai

Kiaulienos nugarinė su kaulu ir oda – 600 g
Svogūnas – 1 vnt.
Česnakas – 30 g
Obuoliai – 400 g
Raudonas kopūstas – 300 g
Šviežias čiobrelis – 10 g
Grietinėlė – 150 ml
Grūdėtos garstyčios – 50 g
Vyno actas – 50 ml
Brendis – 50 ml
Alyvuogių aliejus – 50 ml
Vištienos sultinys – 200 ml
Druska
Pipirai