I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

14 ingr.

10 min.

200°C

Kiauliena kiniškai a la „GUO BAO ROU“ kazane

Nuo kiaulienos išpjovos nupjaustome riebalus ir plėves. Supjaustome ne storesniais kaip 5mm storio griežinėliais. Kiaušinių trynius atskiriam nuo baltymų. Paprikas pjaustome kubeliais. Svogūnus supjaustom stambiais kūbais.

Pirmiausia gruzdiname kiaulieną:
Dideliam inde suberiam 12-14 v.š. krakmolo ir supilam kiaušinių baltymus. Išmaišom.
Tirštumas turi gautis, kaip skystos grietinės. Suberiam kiaulienos griežinėlius ir gerai išmaišom, kad kiekvienas kiaulienos gabaliukas būtų pilnai padengtas mišiniu. Padedame į šaldytuvą 15-20 minučių arba iki kol paruošime kepsninę.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju ir palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Virš anglių statykite kazaną ir gerai įkaitiname ne mažiau 1L aliejaus. Aliejus turi rūkti.
Pasiruošiam tuščią padėklą su dugne patiestu popieriniu rankšluoščiu mėsos išėmimui.
Atsargiai, BBQ žnyplių pagalba panardiname mėsos gabaliuką. Palaukiame keletą sekundžių, kol iškils į paviršių, tada atsargiai panardiname kitą gabaliuką ir t.t. Gruzdiname po keletą gabaliukų, kad neatšaltų aliejus ir saugome, kad gabaliukai nesuliptų. Gruzdiname iki kol pageltonuos. Neperkepame! Išimame į pasiruoštą indą su patiestu pop. rankšluoščiu, kad sugertų aliejų. Atidedame į šalį šiltai.
GAMINAME DARŽOVES, PADAŽA IR PATĮ PATIEKALĄ:
Iš kazano išpilame aliejų. Kazaną išvalome su popieriniu rankšluoščiu. Įpilame ir įkaitiname truputį šviežio aliejaus. Sudedame pomidorų pastą. Pamaišome, kad truputį apkeptų.
Suberiame svogūnus, papriką. Išmaišome ir pamaišydami kepame apie 4-5 minutes.
Neperkepame ! Daržovės turi likti kietokos, traškios.
Supilame ananasų sultis, sojų padažą, actą. Suberiame cukrų. Išmaišome.
Pasiruošiame tirštiklį: į indą su šaltu vandeniu, intensyviai maišant, suberiame 2 v.š.
krakmolo. Gerai išmaišome. Plona srovele, pastoviai maišydami, supilame į kazaną.
Stebime kaip viskas tirštėja. Paragaujame. Jei per rūgštu, skonį subalansuojame įberdami dar cukraus.
Nuimame nuo ugnies. Suberiame kiaulieną. Išmaišome. Leidžiam mėsai 1 min. sušilti.
Pateikiame apibarstydami sezamo sėklomis, su laukiniais ryžiais su kiaušiniu ir žirneliais.
Skanaus!

Ingredientai

Gruzdintai kiaulienai:
800 gr. Kiaulienos išpjova
125 gr. Kukurūzų krakmolas
5 vnt. Kiaušinių baltymai
1 l. Saulėgrąžų aliejus

Daržovėmis ir padažui:
1 Raudonas svogūnas
Pusė raudonos paprikos
Puse geltonos paprikos
4 v. š. pomidorų pastos
4 v. š. sojų padažo
200 ml. ananasų sulčių
1-2 v. š. ryžių arba obuolių acto
2-3 v.š.rudo cukraus
2 v. š. krakmolao
200 ml. šalto vandens
Saulėgrąžų aliejus