I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

17 ingr.

4.15 val.

120°C

Ugniniai šoninės kubeliai

Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, sudėkite rūkymo kaladėles ir uždėkite nerūdijančio plieno groteles, palaukite kol temperatūra pakils iki 120 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Nuo šoninės nupjauname odą, supjaustome 4-5cm dydžio kubeliais ir suberiame į didelį indą.
Užpilame alyvuogių aliejų ir pabarstome BBQ prieskoniais. Viską išmaišome.
Sudedame kubelius ant grotelių ir rūkome apie 3 valandas.

Padažo paruošimas:
Įkaitiname gilią keptuvę arba ketaus puodą.
Supilame kečupą, melasą, skystą medų, actą ir maišydami paverdame.
Kuomet pradės burbuliuoti, supilame maltus čili pipirus ir maltą saldžiąją papriką, česnako granules, kajeno pipirus, svogūnų miltelius, vorčesterio padažą, druską, juoduosius pipirus ir viską išmaišome.
Leidžiame padažui pavirti. Dedame sviestą ir maišydami ištirpinam.
Leidžiame padažui užvirti.

Išimame rūkytus šoninės kūbelius į kepimo indą. Užpilame paruoštą padažą. Išmaišome.
Uždengiame indą folija.
Dedame į kepsninę ir netiesioginėje kaitroje kepame 120C apie 1 valandą.
Po valandos nuimame foliją ir kepame dar 120C apie 15min.

Skanaus!

Ingredientai

Šoninė 2-2.5kg
Alyvuogių aliejus - apie 3 v.š.
Padažui reikės:
Kečupas - 1 stiklinė.
Melasa - 1/4 stiklinės
Skystas medus - 1 stiklinė.
Balto vyno actas - 1/4 stiklinės.
Malti čili pipirai - 1/2 v.š.
Malta saldžioji paprika - 1/2 v.š.
Česnako granulės - 1/2 v.š.
Malti kajeno pipirai - 1/2 v.š.
Svogūnų milteliai - 1/2 v.š.
Vorčesterio padažo - 1 v.š.
Druska - 1/2 v. š.
Malti juodieji pipirai - 1/2 v.š.
Sviestas - 1/4 stiklinės.
2-3 vnt. viskio statinės rūkymo kaladėlių
100 gr. Prieskonių mišinio “BURGERS & RIBS RUB”