I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

16 ingr.

4.30 val.

160°C

Giroje marinuotos karkos

Karkų odą įvairiose vietose negiliai įpjauname, sudedame į maišelius ir supilame girą.
Paliekame šaldytuve marinuotis apie 12 val. Tarpe galima apversti.
Prieš kepant išimame ir dar paliekam 2 val. kambario temperatūroje.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, sudėkite rūkymo kaladėles ir uždėkite nerūdijančio plieno groteles, palaukite, kol temperatūra pakils iki 160 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Pasiruošiame marinatą: inde išspaudžiame česnako skilteles, suberiame kalendrą, pipirus, druską ir įpilame aliejaus. Išmaišome. Turi gautis skysta košė. Jei reikia pilame aliejaus.
Išimame karkas. Minkštose dalyse padarome 4-5 pakankamai dideles gilias įpjovas/kišenes ir prikišame marinato. Karkas iš visų pusių įtriname garstyčiomis. Įvyniojame į foliją.
Dedame karkas ant grotelių ir kepame 3 val.
Kol kepa karkos pasiruošiame žalumynus bulvėms: trintuvu sutriname į vientisą masę kalendrą, krapus, čili pipirą, česnaką, nuskabome ir įmetam citrininio čiobrelio lapelius, baziliko lapelius, druską ir aliejų. Paliekam pastovėti kad skoniai susimaišytų.
Bulves perpjauname per pusę, suberiam į indą. Imam pasiruoštų žalumynų mišinio, dar praskiedžiame su aliejumi, pilame ant bulvių ir gerai išmaišome.
Iš folijos išimame karkas ir sudedame į indą ant bulvių. I kepsninę dedame karkas su bulvėmis ir netiesioginėje kaitroje 130C temperatūroje kepam 1-1.5 val. kol bulvės taps minkštos. Kepimo metu, po 30 min. karkas apverčiam.
Skanaus!

Ingredientai

100 gr. Prieskonių mišinio “BURGERS & RIBS RUB”
2-3 vnt. viskio statinės rūkymo kaladėlių
karkos - 2vnt.
Natūrali tamsi gira - 1L
Garstyčios
Mažos bulvės - 1-1.5kg.

MARINATAS:
Česnakas - 6 skiltelės
Malta kalendra - 1.5 v.š.
Šv. malti pipirai
Druska - 1.5 v.š.
Aliejus

ŽALUMYNAI BULVĖMS:
Šv. kalendra - pluoštelis
Šv. krapai - pluoštelis
Čili pipiras - 1 vnt.
Česnakas - 2 didelės skiltelės
Šv. citrininis čiobrelis - 4 šakelės
Šv. bazilikas - keleta lapelių
Druska - 2 v.š.
Aliejus - 4 v.š.