I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

8 ingr.

1 val. 30 min.

200°C

Kiaulienos šoninė su tamarindais

TAMARINDU PASTA
Tamarindo vaisius išlukštename ir mirkome šaltame vandenyje apie 1 val. Užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome dar 30 min.
Smulkiname su rankomis ar šaukštu. Išspaudžiame per kiaurasamtį. Pasta atsiskirs, kauliukai ir kiti dalykai liks. Pastą sudedame į uždaroma indelį ir į šaldytuvą.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno kepimo groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Supjaustome čili pipirus pusžiedžiais. Imbierą šiaudeliais. Pasismulkiname svogūnų laiškus ir česnakų skilteles.
Kiaulienos šoninės odą supjaustome langeliais.
Įkaitiname keptuvę ir sutepame aliejumi. Dedam šoninės gabalą oda į apačią. Gerai paskrudinam keletą minučių. Išimame.
Į keptuvę įpilame aliejaus. Įkaitiname ir suberiam čili, imbierą, svogūnų laiškus, česnakus. Maišydami apkepam aukštoje temperatūroje keletą minučių.
Įdedam tamarindo pastą. Suberiame paprikos miltelius. Viską gerai išmaišome ir toliau maišydami pakepame. Įpilame vandens. Užverdame.
Į keptuvę dedame šoninę žemyn oda. Sumažinam kaitrą priverdami abi sklendes, uždengiam keptuvę ir leidžiam šoninei kaitintis apie 30min. Šoninę apverčiam ir dar kaitinam apie 30min. Kartas nuo karto pasemiame ir užpilam padažo.
Išimame šoninę iš keptuvės ir apskrudinam iš abiejų pusių 10-20min.
Skanaus.

Ingredientai

Kiaulienos šoninė
2 Čili pipirai
30g. Imbiero
Svogūnų laiškai
3-4 skiltelės česnako
1-2 v.š. raudonosios paprikos miltelių
1-2 v.š. tamarindų pastos (gaminsimės patys)
Aliejus