I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

10 ingr.

20 min.

200°C

Sprandinės šašlykas

Svogūnus supjaustome pusžiedžiais. Čili supjaustome smulkiai. Suberiame į didelį puodą, užberiame druską, cukrų, užpilame obuolių sidro actą. Svogūnus gerai suminkome, sutraiškome. Paliekam 15 min. pastovėti.
Mėsą supjaustome kubeliais, apšlakstome aliejumi, užberiame Plov.lt prieskonių, pipirų, įdedam pomidorų pastos. Gerai išmaišome.
Į mėsą suberiame pastovėjusius svogūnus. Gerai viską išmaišome, išminkome. Paliekam marinuotis kambario temperatūroje 3-4 val.

Marinuoti svogūnai:
Svogūnus supjaustome žiedais, apšlakstome alyvuogių aliejumi. Žiupsnelis druskos, žiupsnelis pipirų, žiupsnelis cukraus, šlakelis balto vyno acto. Gerai išmaišome pakratant uždengtą indą. Paliekame marinuotis.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju ir palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Mėsą sumaukite ant iešmų, pagardinkite druska ir pipirais.
Skanaus.
Kepame ant tiesiogines kaitros vis apverčiant 20 min. (Priklausomai nuo gabalėlių dydžio)

Ingredientai

Kiaulienos sprandinė - 1.2kg
Svogūnai - 4 vnt.
Druska - 1 a.š.
Pipirai
Cukrus - 1 a.š.
Aliejus
Pomidorų pasta - 2 v.š. su kaupu
Plov.lt prieskoniai - 1.5 v.š.
Obuolių sidro actas - 25ml
Čili pipiras - 1 vnt.