I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

13 ingr.

2 val.

200°C

Kapoti šonkauliai su bulvėmis, grybais ir česnakais

Kristupo Krivicko receptas
Supjaustytus kaulus marinuokite šaltai 2-4 valandas Kikkoman Yakitori padaže.
Bulves nuplaukite, grybus nuvalykite, česnakus nulupkite. Sudėkite viską į kepimo indą, apliekite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite prieskoniais. Atidėkite.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, sudėkite rūkymo kaladėles, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 120 laipsnių.
Kapotus šonkaulius rūkykite vieną valandą. Rūkytą mėsą įvyniokite į foliją, įdėkite gabalėlį sviesto ir įpilkite šlakelį alaus. Dėkite ant grotelių kepimo indą su daržovėmis ir grybais, grąžinkite į kepsninę suvyniotus šonkaulius. Kelkite kepsninės temperatūrą iki 180-200°C ir kepkite netiesioginėje kaitroje apie 45 minutes. Bulves kepimo metu vieną kartą pamaišykite.
Išvyniokite kaulus, sudėkite ant bulvių ir dar kepkite 10-15 minučių.
Skanaus.

Ingredientai

1,5-2 kg. supjaustytų ir sukapotų kiaulienos šonkaulių
1 kg. šviežių bulvių
6-8 vnt. pievagrybių
Česnakų
Padažo Kikkoman Sauce Yakitori
Gabalėlio sviesto
Šlakelio alaus
Alyvuogių aliejaus
Druskos
Juodųjų pipirų
Čili prieskonių
Žalumynų
5-6 vnt. ąžuolinių vyno statinių rūkymo kaladėlių