I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

11 ingr.

5 val.

110-180°C

Kepti batatai su plėšyta kiaulienos mente

Susmulkinkite česnaką ir inde sumaišykite visus marinato ingredientus į vientisą masę. Aptepkite kiaulienos mentę ir marinuokite 2 valandas.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno kepimo groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 125 laipsnių. Sudėkite rūkymui skirtas kaladėles, pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Ant deflektoriaus būtina uždėti kepimo indą su vandeniu nuvarvėti riebalams. Mėsą rūkykite žemoje 110-25°C temperatūroje 3 valandas iki vidinės mėsos 74°C temperatūros. Tuomet perkelkite į indą su folija, supilkite obuolių sultis, foliją sandariai susukite ir kepkite dar apie 1,5. val. 110-125°C iki vidinės mėsos 97°C temperatūros. Iškepusią mėsą išimkite iš kepsninės, leiskite 30 minučių pailsėti folijoje. Išvyniokite iš folijos, skysčio neišpilkite. Mėsą suplėšykite peiliu ir supylę skystį iš folijos lengvai permaišykite.
Batatus gerai nuplaukite, nusausinkite ir kepkite 45 min. 180°C temperatūroje. Iškepusius batatus perpjaukite išilgai, bet ne iki galo. Į vidų dėkite plėšytos kiaulienos, apibarstykite sūriu ir dėkite į karštą grilį kelioms minutėms, kad išsilydytų sūris. Išėmę gausiai apibarstykite kapotais žalumynais.
Skanaus

Ingredientai

1 kg. kiaulienos mentės
1 stiklinė obuolių sulčių
6 vnt. vienodo dydžio batatų
200 g. tarkuoto fermentinio sūrio
Ryšulėlis šviežių krapų ir svogūnų laiškų
6 vnt. vaismedžio rūkymo kaladėlių

Mėsos marinatui:
1 vnt. česnako
4. v. š. garstyčių
Žolelių mišinio
Druskos
Pipirų