I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

15 ingr.

1 val. 30 min.

200°C

Karamelizuota kiaulienos šoninė su ryžiais

Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždenkite dangtį ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Į kepsninę, tiesioginėje kaitroje, įstatykite kazaną, įpilkite ir gerai įkaitinkite aliejų.
Svogūnus supjaustome ketvirčiais. Čili pipirą perpjauname per pusę.
Į kazaną sudedame visus šoninės virimo ingredientus. Išmaišome, dedam šoninę.
Užverdame. Uždengiame dangtį. Uždarome kepsninę, oro sklendes paliekam praviras minimaliai ir žemoje kaitroje verdame apie 1 valandą, kol kiauliena taps minkšta, bet ne byranti!
Mėsą traukiame lauk, nusausiname ir supjaustome kąsnio dydžio gabaliukais. Pasiliekam 1-2 stiklines nuo mėsos likusio sultinio ir atidedame į šalį.
Kazaną išvalome ir grąžiname į kepsninę. Kad pakelt temperatūrą papildome anglimis. Įkaitiname truputį aliejaus ir apie 5 minutes iš visų pusių apskrudiname mėsos gabaliukus.
Supilam 1 stiklinę pasilikto mėsos virimo sultinio ir visus karamelės ingredientus. Išmaišome ir paliekam virti apie 10min. kol padažas sutirštės. Paragaujame ir jei reikia skonį subalansuojam cukrumi.
Su mėsa pateikiame virtus laukinius ryžius apkeptus su kiaušiniu ir išspaustu česnaku.
Skanaus!

Ingredientai

Šoninei:
Kiaulienos šoninė - 1kg.
Vištienos sultinys (lengvas) - 1.5L
Sojos padažas (švelnus, nesūrus!) - 1 stiklinė
Austrių padažas - 0.5 stiklinės
Žuvies padažas - 0.5 stiklinės
Svogūnai - 2 vnt.
Česnakai - 6 skiltelės
Anyžinė žvaigždutė - 1vnt.
Cinamono lazdelė - 1vnt.
Čili pipiras - 1vnt
Cukrus - 1 stiklinė

Karamelei:
Lengvas sojų padažas - 0.5 stiklinės
Saldus sojų padažas (Ketjapp Maniss) - 0.5 stiklinės
Austrių padažas - 0.3 stiklinės
Žuvies padažas - 2 v.š.
Auksaspalvis sirupas - 0.5 stiklinės
Džiovinti čili pipiriukai - keletą
Cukrus