I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

8 ingr.

15 min.

180°C

Mamos naminiai kotletai

Į maltą mėsą sudėkite druską, pipirus, įtarkuokite arba sublenderiuokite svogūnus. Batoną užmerkite vandeniu, palaikykite, kol gerokai išbrinks, tuomet nusunkite vandenį, tiek kad nebėgtų iš jo vanduo, bet ne itin sausai. Viską gerai išmaigykite ir 8 kartus padaužykite gautą masę į dubenį.
Ką reiškia padaužykite? Paimkite masę į abi rankas ir meskite atgal į dubenį, ir taip kartokite veiksmą.
Jei norite vienodų gražių kotletų susverkite po 80 gr. kamuolėlius, juos apvoliokite džiuvesėliuose ir suplokite iki maždaug 2 cm storio.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite ketaus groteles ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Įstatykite ketaus keptuvę.
Į keptuvę įpilkite apie 10 valg. š. aliejaus, palaukite kol įkais ir sudėkite kotletus. Iš vienos pusės 5 min. ir iš kitos pusės 5 min. ant vidutinės kaitros.
Skanaus.

Ingredientai

1 kg. maltos kiaulienos ir jautienos mėsos (50\50)
220 gr. batono be plutelės
300 gr. svogūno
Vandens
100 gr. džiuvesėlių
Aliejaus
1.5 arb. š. druskos
0.5 arb. š. Pipirų