+370 600 03555  
I-IV: 10.00-20.00, V: 10.00-18.30
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

13 ingr.

50 min.

180°C

Mėsos dubenėliai su sūriu

Kristupo Krivicko receptas

Sumaišykite kiaulienos ir avienos maltą mėsą kartu su kiaušiniu.
Svogūną supjaustykite kubeliais ir apkepkite ant sviesto, įmaišykite į mėsą, pagardinkite druska ir pipirais.
Masę padalinkite į 6 lygias dalis ir iš jų tarp delnų suformuokite kamuoliukus, kuriuos sudėkite į šaldytuvą ir leiskite 20 min. atvėsti.
Paruoškite Kamado BONO kepsinę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles, ir palaukite kol temperatūra pakils iki 150 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Atvėsusią mėsos masę formuokite į dubenėlius, šiuos dėkite į kepimo indą išteptą aliejumi. Į dubenėlius po lygiai išdalinkite 100 g. tarkuoto sūrio, bei į kiekvieną įdėkite po pjaustytą marinuotą saulėje džiovintą pomidorą. Grietinelę sumaišykite su česnaku, chmeli-suneli prieskoniais bei smulkintais česnako laiškais. Paruoštą mišinį špilstykite į dubenėlius ant pomidoro.
Dubenėlius kepkite 150C apie 40-50 min.
Skanaus.

Ingredientai

0.5 kg. kiaulienos maltos mėsos
0.5 kg. avienos maltos mėsos
1 kiaušinis
1 didelis svogūna
1V.š. sviesto
Druska
Pipirai
600 gr. tarkuoto prancūziško Comte sūrio
6 vnt. Konservuotų saulėje dž. pomidorų
125 ml. riebios grietinėlės
2 skilt. Tarkuoto česnako
2 a. š. chmeli-suneli prieskonių
4vnt. Laiškinio česnako