I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

10 ingr.

40 min.

180 °C

Jautienos befstrogenas

Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, palaukite, kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Įkaitinkite kepsninę, anglių turi būti nedaug. Grand feu puodą įstatykite į laikiklį,
Jautieną supjaustykite skersai raumenų 0.5 cm. gabalais. Ir tada dar 3-4 cm. juostelėmis. Pagardinkite druska, pipirais, paprikos milteliais ir apvoliokite miltuose. Svogūnus susmulkinkite, jų turi būti 40% mėsos tūrio.
Į įkaitintą puodą dėkite sviesto ir kai jis įkais sudėkite jautieną. Mėsą apkepkite ir tuomėt suberkite svogūnus, išmaišykite ir uždengę kepkite, kol atsiradęs skystis visiškai išgaruos. Kepant karštis turėtų būti didelis, puodas gerai įkaitęs puikiai paskirsto karštį. Kartas nuo karto atidenkite dangtį ir permaišykite, kad esantys susikaupę garų lašeliai nukristų ant svogūnų ir mėsos. Po 30 min., kai mėsa taps minkšta, o svogūnų liks labai mažai ir iš jų gausis tirštas nuostabus padažas. Jei truks skysčio galite įpilti šiek tiek karšto sultinio ar vandens, bet tik tuomet kai skysčio puode nebeliks. Kai mėsa taps minkšta sudėkite išmaišytą pomidorų padažą ir garstyčias. Įberkite druskos ir pipirų, permaišykite.
Patiekite su bulvių koše ir raugintais agurkais.
Skanaus

Ingredientai

500 gr. jautienos antrekoto
3 vnt. svogūnų
1 stiklinė vandens
3 v. š. sviesto
2 v. š. pomidorų tyrės
1 a. š. garstyčių
Rūkytos paprikos miltelių
Miltų
Druskos
Pipirų