I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

13 ingr.

15 min.

180 °C

Jautienos nugarinė „Tournedos à la Russe“

Gaminame lietinių tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską ir padarykite viduryje duobutę. Vieną po kito muškite ir plakite kiaušinius. Įmaišykite pieną, vėliau lydytą sviestą. Tešla turi būti be jokių gumulėlių. Tešlą uždenkite ir palikite kambario temperatūroje pastovėti apie dvi valandas. Iškepkite lietinius blynus. Iškepusius įvyniokite į foliją, kad neatvėstų.
Raudonuosius pipirus supjaustykite plonomis juostelėmis. Apkepkite su alyvuogių aliejumi, kol suminkštės, apie 6-8 min.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite ketaus groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Mėsą apkepkite po 2-4 min. iš abiejų pusių. Pagardinkite druska ir pipirais. Laikykite šiltai.
Į keptuvę supilkite raudonąjį vyną ir jautienos sultinį, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų ir muskato. Įdėkite šaukštą sviesto, maišykite kol sviestas ištirps, ir kai padažas ims tirštėti nuimkite nuo ugnies ir padėkite į šoną.
Į lietinį blyną įdėkite gabalėlį sviesto ir apsukite juo jautienos gabalėlį. Ant viršaus dėkite dar vieną blyną, iškepusias paprikas ir apipilkite padažu.
Skanaus.

Ingredientai

4 gabaliukai jautienos nugarinės filė
8 vnt. lietinių blynų
3 vnt. raudonųjų pipirų
¼ a. š. malto muskato
1,5 stiklinės raudonojo vyno
80 ml. jautienos sultinio
2 v. š. sviesto be druskos
2 v. š. extra-virgin alyvuogių aliejaus
Druskos
Šviežiai maltų pipirų

Lietinių blynų tešlai (apie 20 blynų):
125 g. kvietinių miltų (persijotų)
60 g. cukraus
2 vnt. kiaušinių
0,5 žiupsnelio druskos
350 ml. pieno
Lydyto sviesto be druskos