Jautiena su smidrais ir česnakų kremu
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite ketaus groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių.Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Nugarinės steikus pakepkite iki 53° vidinės temperatūros. Temperatūrą galite patikrinti termometru. Mėsai leiskite pailsėti su gabalėliu sviesto, pagardinę Himalajų rupia druska ir druskos dribsniais.
Smidrai apriškite šoninės juostelėmis ir trumpai paskrudinkite.
Česnakų kremo gamyba. 4 galvutes česnako išlukštenkite ir lėtai, apie valandą laiko virkite sodriame jautienos sultinyje. Išvirusį česnaką sutrinkite grūstuvėje su truputėliu sviesto.
Bulves kepkite orkaitėje 50 min. Prieš tai švariai nuplaukite, apvoliokite miltų, druskos ir rūkytos paprikos mišinyje.
Skanaus
Ingredientai
Porą gabalėlių jautienos nugarinėsHimalajų rupios druskos
Druskos dribsnių „Crystal pink flakes“
Smidrų
Ghee sviesto
Šoninės juostelių
Česnakų kremui:
4 galvutės česnakų
Jautienos sultinio
Truputis sviesto
Bulvėms:
7-10 vnt. nedidelių bulvių
Miltų
Druskos
Rūkytos paprikos