Jaučio žandai su bulvių koše
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždenkite dangtį ir palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Į kepsninę, tiesioginėje kaitroje, įstatykite kazaną.Prieskoniais pagardintą mėsą apskrudinkite įkaitintame aliejuje, po to ją išimkite ir į tą patį puodą sumeskite smulkintas daržoves. Kai daržovės suminkštės supilkite pomidorus, truputį pakaitinkite, supilkite jautienos sultinį, sudėkite mėsą atgal, užpilkite alumi, viską uždenkite ir troškinkite viską 150 °C tiesioginėje kaitroje 3 val. Vėliau nukelkite dangtį, suberkite cukrų ir kakavą ir palikite kol viskas sutirštės. Patiekite su bulvių koše.
Bulves išvirkite, sudėkite sviestą, užpilkite šiltu pienu ir gerai ištrinkite.
Skanaus!
Ingredientai
4 vnt. jaučio žandų3 vnt. morkų
1 vnt. svogūno
Porų
Mėsos brolių prieskonių jautienai
1 v. š. rudojo cukraus
1 v. š. kakavos
400 g. konservuotų pomidorų
1 litras gero jautienos sultinio
1 skardinė porterio alaus
Aliejaus kepimui
Bulvių košei:
1 kg. bulvių
0,3-0,5 g. sviesto
Šilto pieno