I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

19 ingr.

3 val. 20 min.

160 °C

Jaučio kulninė

Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 160 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Gerai apskrudinkite jautienos kulninę iš visų pusių ant grilio tiesioginės kaitros arba ant keptuvės. Apskrudintą kulninę dėkite į puodą. Dėkite perpus perpjautas česnako galvas, pomidorų pastą, pipirus, lauro lapus, baravykus. Legvai pakepinkite ir užpilkite alumi, 2 l vandens ir pomidorais savo sultyse. Uždenkite ir troškinkite 2 val. 30 min. Kol troškinasi, stambiai susipjaustykite daržoves ir tada patikrinkite mėsą: jei šaukštu galite praskirti, dėkite visas daržoves ir įpilkite likusį vandenį, išmaišykite ir troškinkite dar 40 min.
Pilkite į dubenį, dėkite gerą šaukštą grietinės ir žalumynų. Jei norisi, skrudintos duonos šalia.
Skanaus.

Ingredientai

2 kg sausai brandintos jaučio kulninės
350 g morkų
350 g svogūnų
350 g salierų stiebų
500 g saldžiosios paprikos
2 vnt. čili pipirų
Saujos lauro lapų
450 g pomidorų savo sultyse
0.5 l šviesaus alaus
2 vnt. galvų česnako
40 g džiovintų baravykų
5 g kvapiųjų pipirų grūdeliais
5 g juodųjų pipirų grūdeliais
5 l vandens
Pora v.š. pomidorų pastos
Druskos
Aliejaus kepimui
Grietinės patiekimui
Žalumynų patiekimui