I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

20 ingr.

40 min.

190°C

Piemenų pyragas

Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 190 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Ant grotelių dedame keptuvę, pilame aliejaus ir stipriai apskrudiname faršą, išėmus atidedame į šoną, dedame į keptuvę smulkintą svogūną ir česnaką, po kelių minučių morkas ir grybus, dar po kiek laiko žirnelius. Viską šiek tiek apkepame, tuomet beriame šaukštą miltų, permaišome, pilame jautienos sultinį, pomidorų pastą, prieskonius, pakepame keletą minučių ir dedame mėsą, viską permaišome ir kepam 5-7 min.
Bulves nuskuskite, išvirkite sūdytame vandenyje, nukoškite ir sutrinkite. Suberkite sūrį ir gerai išmaišykite. Supilkite karštą pieną, įberkite muskato riešuto, smulkintų krapų ir dar kartelį gerai permaišykite.
Visą apkeptą mėsos ir daržovių turinį dedame į kepimo formą išteptą sviestu. Ant viršaus sudedame bulvių košę. Kepame 30 min.
Skanaus.

Ingredientai

800 gr. Veršienos faršas
150 gr. Žali žirneliai
2 vnt. Svogūnai
4-5 skiltelės česnako
3 Morkos
Saujelė baravykų
1 v. š. Pomidorų pastos
1 v. š. miltų
Lauro lapai
Čiobrelis
Mėta
Rozmarinas
Al. aliejaus
0.5l. Jautienos sultinys

Bulvių košė:
Bulvės: 1 kg.
Krapai
Parmezano sūris: 100 gr.
Pienas 200 ml.
Druska
Muskatas