I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

6 ingr.

60 min.

230°C

Tomahawk jautienos kepsnys su česnakiniu sviestu ir troškintomis daržovėmis

Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju ir palaukite kol temperatūra pakils iki 130 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Mėsą prieskoniuokite prieš pat kepimą, kad neprarastumėte mėsos sultingumo ! Dėkite kepsnį ant grotelių ir šildykite, kol vidinė mėsos temperatūra pasieks 35C.
Gerai paruošti kepsnį Jums padės skaitmeninis termomentras.
Kai mėsa bus tinkamos temperatūros, kepsninę paruoškite tiesioginiam kepimui, įkaitinkite iki 230C ir kepkite po 3 min. iš abiejų pusių.
Vidutiniškai keptos ir sultingos mėsos vidinė temperatūra turėtų būti 55C, jei temperatūra didesnė - mėsa bus gerai iškepta ir pradės sausėti.
Sviestą sumaišykite su žolelėmis, česnaku, pagardinkite druska, pipirais ir statykite į šaldytuvą.
Iškeptą kepsnį pagardinkite prieskoniniu sviestu.
Skanaus.

Ingredientai

„Tomahawk“ jautienos kepsnys

Prieskoniniam sviestui:
100 g sviesto
50 g česnako
50 g petražolių
Druska
Pipirai