I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

12 ingr.

1 val. 15 min.

240°C

Jautienos šonkaulių kepsnys „Prime Rib“

Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 240 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Kepsnį gausiai ištepkite česnakiniu sviestu, šiek tiek sviesto pasilikite – jo prireiks vėliau.
Į skardą ar keptuvę dėkite svogūną, per pusę perlaužtą, bet neluptą česnaką, rozmariną ir čiobrelius, o ant viršaus – kepsnį. Šaukite į kepsninę.
Paskrudinkite apie 15 min iš visų pusių.
Ištraukite ir ištepkite likusiu sviestu.
Kepsninę paruoškite kepti netiesioginėje kaitroje, t.y. sudėkite karščio deflektorius, pridarykite kepsninės sklendes (kad temperatūra laikui bėgant sumažėtų), pašaukite į kepsninę mėsą ir kepkite dar apie 1 val. iki vidinės 50 °C. Kepsninės temperatūra kepimo metu turi neviršyti 180 °C.
Išimkite kepsnį, apkamšykite folija ir leiskite pailsėti 20-30 min.
Skardoje likusį česnaką ir svogūną užpilkite vynu, 1,5 puodelio jautienos sultinio ir pakaitinkite 10-15 min, kad išgaruotų didžioji dalis skysčio. O tada įdėkite 1 šaukštą kukurūzų miltų (arba krakmolo), 2 šaukštus vandens ir dar kiek pašildykite.
Kepsnys ir padažas paruoštas.
Skanaus !

Ingredientai

Česnakinis sviestas:
150 gr. sviesto
5vnt. smulkintų česnako skiltelių
Rozmarino
Čiobrelių
Druska
Pipirai

2.3 kg. Jautienos šonkaulių kepsnio
700 ml. raudono vyno
1.5 puodelio jautienos sultinio
1 v. š. kukurūzų miltų
2 v. š. vandens
Svogūnas
Česnakas
Kelios šakelės rozmarino
Čiobrelio