I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

13 ingr.

30 min.

200°C

Steikas keptuvėje su bulvytėmis ir česnakiniu sviestu

Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju ir uždėkite nerūdijančio plieno groteles, palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
1. Jautienos steiką supjaustome juostelėmis skersai mėsos skaidulų. Bulves nulupam ir supjaustome ketvirčiais. Česnako skilteles išspaudžiame arba smulkiai sutarkuojame.
Smulkiai supjaustome čiobrelį, rozmariną, raudonėlį.
2. Dideliam inde sumaišome jautienos juosteles su marinato ingredientais. Atidedame į šalį marinuotis, kol kepsim bulves.
3. Į keptuvę ir sumaišom 2 v.š. alyvuogių aliejaus ir 2 v.š. sviesto. Keptuvę dedame ant grotelių. Kai sviestas ištirpsta beriam bulves ir pavartydami kepam kol bulvės apskrus, taps minkštos ir šakutė lengvai smigs. Bulves išimame ir atidedame į šalį.
4. Į keptuvę įdedame 2 likusius šaukštus sviesto. Suberiame česnaką, pagal skonį čili dribsnių, čiobrelį, rozmariną ir raudonėlį. Išmaišome. Kai sviestas ištirps vienu sluoksniu guldome jautienos juosteles. Likusį marinatą paliekame inde vėlesniam laikui.
5. Kepam kiekvieną juostelių pusę po 1 min. Iš viso apie 4 minutes. Prieš pat kepimo pabaigą supilam marinatą ir dar 1-2 min. pakepame. Į keptuvę grąžinam bulvių puseles. Viską padruskiname ir papipiriname.
6. Keptuvę nuimame ir pateikiame užberdami čili dribsnių ir smulkiai pjaustytų šviežių čiobrelio, rozmarino ir raudonėlio žolelių.
Skanaus!

Ingredientai

700g brandintos jautienos steikas
700g mažos bulvytės
2 v.š. alyvuogių aliejus
4 v.š. sviesto (2v.š. bulvių kepimui + 2 v.š. mėsos kepimui)
5 skiltelės česnako
1 a.š. šviežio čiobrelio
1 a.š. šviežio rozmarino
1 a.š. šviežio raudonėlio
Druska
Šviežiai maltas juodasis pipiras
Čili dribsniai

MARINATAS
1/3 stiklinės sojų padažo
1 v.š. alyvuogių aliejaus
1 v.š. aštraus Scorpion padažo
Šv. maltas pipiras