I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

13 ingr.

80 min.

200°C

Jautienos šonkauliai troškinti kazane

Nuo šonkaulių nulupkite plėves ir supjaustykite po vieną šonkaulį. Nuplaukite šaltu vandeniu ir pilnai, su popieriniu rankšluoščiu sausai išdžiovinkite. Užbarstykite miltais ir viską gerai išmaišykite, kad visi gabaliukai iš visų pusių pasidengtų miltais. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Čili pipirą supjaustykite žiedais, česnaką - smulkiai. Jei naudojate piri-piri, tai sutraiškykite arba sumalkite.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždenkite dangtį ir palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Į kepsninę, tiesioginėje kaitroje, įstatykite kazaną, įpilkite ir gerai įkaitinkite aliejaus. Dalimis, kad neatšaltų aliejus, iš visų pusių apkepkite jautienos šonkaulius kol gražiai apskrus. Išimkite ir atidėkite į šalį.
Jei liko per daug aliejaus - nupilkite. Suberkite svogūnus. Pamaišydami 4-5 min. kepkite kol suminkštės ir pagels. Sudėkite šonkaulius, suberkite maltą kuminą, 1 a.š. druskos, juodus pipirus, piri-piri arba čili dribsnius ir išmaišykite. Vis pamaišydami, keletą minučių pakepkite. Supilkite alų, trintus pomidorus, BBQ padažą. Viską gerai išmaišykite. Jei skystis nepilnai dengia mėsą, tai įpilkite truputį verdančio vandens, bet ne per daug, kad tik šiek tiek dengtų mėsą. Viską išmaišykite ir uždarykite kazaną. Uždarykite kepsninę ir abi oro sklendes palikite atviras minimaliai. Viską troškinkite apie 1 val. Tarpe patikrinkite ar netrūksta vandens. Jei reikia, galima truputį įpilti, bet ne per daug.
Atidenkite kazaną, suberkite čili pipirą ir česnakus. Išmaišykite ir paragaukite. Jei reikia – berkite druskos. Dangčio nebedenkite, troškinkite 10-15 min. atvirą, kol vanduo nugaruos ir padažas sutirštės.
Skanaus

Ingredientai

2 kg. jautienos šonkaulių
Miltų
4 vnt. svogūnų
1 a. š. malto kumino
1 – 2 a. š. druskos
1 – 2 a. š. maltų juodųjų pipirų
Keleto džiovintų piri-piri pipiriukų arba čili dribsnių
0, 425 l. tamsaus alaus
450 g. trintų pomidorų
Klasikinio padažo „Original BBQ“
Vandens
8 skiltelių česnako
0,5 – 1 vnt. čili pipiro