I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

12 ingr.

40 min.

220°C

Šviežios bulvytės su kreivabudėmis ir jautiena

Žolelių sviesto gamyba:
Sviestą išimkite ir palikite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Į trintuvą suberkite supjaustytus svogūnų laiškus, petražoles, čiobrelius, krapus, česnakus, žiupsnelį pipirų ir gausiai berkite druskos. Sutrinkite į vientisą masę, sudėkite į suminkštėjusį sviestą ir gerai išmaišykite. Atidėkite į šalį.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždenkite dangtį ir palaukite kol temperatūra pakils iki 200-220 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Stambiai supjaustykite svogūnus, kubeliais grybus. Mėsą supjaustykite juostelėmis skersai skaidulų (taip kaip befstrogenui), apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir išmaišome. Bulvytes su lupenomis nuplaukite ir perpjaukite per pusę. Jei stambesnės - supjaustykite ketvirčiais.
Į kepsninę, tiesioginėje kaitroje, įstatykite kazaną. Aliejaus nepilkite, nes mėsa jau apšlakstyta aliejumi. Dalimis, kad neatšaltų kazanas apkepkite mėsą. Išimkite ir atidėkite į šalį.
Jei reikia, su popieriniu rankšluoščiu išvalykite kazaną. Įpilkite ir įkaitinkite truputį aliejaus. Suberkite svogūnus ir pamaišydami apkepinkite kol pradės gelsti ir truputį apskrus. Suberkite kreivabudes ir pamaišydami kepkite kol išgaruos drėgmė ir gražiai apskrus. Išimkite ir atidėkite į šalį.
Jei reikia, kazaną išvalykite popieriniu rankšluoščiu, įpilkite ir įkaitinkite nemažai aliejaus. Suberkite bulves. Pamaišydami kepkite kol pilnai iškeps ir gražiai apskrus. Minkštumą patikrinkite su mediniu iešmeliu.
Išimkite bulves. Išpilkite aliejų. Uždarykite visas kepsninės sklendes. Anglys jau turėtų būti išdegę ir kaitra sumažėjus, bet jei kaitra per didelė, tai papildomai įdėkite deflektorių. Įstatykite atgal kazaną. Dėkite bulves, ant bulvių suberkite mėsą su grybais ir svogūnais. Įdėkite pasiruošto sviesto su žolelėmis. Pamaišydami ištirpinkite sviestą. Paragaukite. Jei reikia dar berkite druskos ir pipirų. Uždenkite kazaną ir keletą minučių palaukite, kol viskas sušils.
Skanaus

Ingredientai

800 g. jautienos mentės
3 vnt. svogūnų
600 g. kreivabudžių
1,2 kg. mažų šviežių bulvyčių
100 g. sviesto
Svogūnų laiškų
Šviežių petražolių
Šviežių čiobrelių
Šviežių krapai
Česnakų
Druskos
Pipirų