I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

17 ingr.

1 val. 30 min.

200°C

Čekiškas jautienos guliašas duonos dubenėliuose

Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Morkas supjaustykite mažais kubeliais. Smulkiai supjaustykite svogūnus, svogūnų laiškus, krapus, česnakus. Mėsą supjaustykite kubeliais. Duonos kepaliukų viršuje išpjaukite apskritimą ir išskaptuokite vidų, kad liktų tik išorinės sienelės. Jei duona šviežia/minkšta, tai prieš tai keletą dienų padžiovinkite arba įmeskite į karštą orkaitę kad padžiūtų.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždenkite dangtį ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Į kepsninę, tiesioginėje kaitroje, įstatykite kazaną, įpilkite ir gerai įkaitinkite aliejų
Dalimis, kad neatšaltų kazanas, apkepkite mėsą. Jei reikia dar įpilkite truputį aliejaus. Į kazaną grąžinkite visą mėsą, suberkite svogūnus. Permaišykite ir pamaišydami keletą minučių apkepkite. Patraukite į šoną ir į tuščią vietą supilkite pomidorų pastą. Pamaišydami keletą minučių pastą apkepkite. Viską išmaišykite. Suberkite rūkytos saldžios paprikos miltelius, čili miltelius (pagal norimą aštrumą). Išmaišykite. Pamaišydami truputį pakepkite. Supilkite alų. Išmaišykite. Sudėkite lauro lapelius, kvapniuosius pipirus. Išmaišykite. Užvirkite ir kazaną uždenkite. Kepsninę uždarykite ir oro sklendes palikite praviras minimaliai. Troškinkite apie 1 val. Tarpuose patikrinkite, permaišykite. Jei reikia dapilkite alaus.
Suberkite morkas ir bulves, kad pilnai pasinertų skystyje. Pagardinkite druska ir pipirais. Suberkite dalį cukraus. Išmaišykite. Kazaną uždenkite. Kepsninę uždarykite ir palikite troškintis žemoje temperatūroje dar apie 20min. arba kol bulvės taps minkštos. Minkštumą patikrinkite su mediniu iešmeliu.
Paragaukite ar ko netrūksta. Jei pomidorų pasta suteikė per daug rūgštumo, skonį subalansuokite įberdami dar cukraus. Jei reikia dar padruskinkite ar papipirinkite. Išmaišykite.
Pateikite duonos dubenėliuose. Ant viršaus užbarstykite smulkintų česnakų, svogūnų laiškų ir krapų. Labai tinka su nerūgščiais marinuotais agurkėliais.
Skanaus!

Ingredientai

Jautiena - 1.8kg
Pomidorų pasta - 250g
Rūkytos paprikos milteliai - 2 a.š.
Čili pipirų milteliai - 0.5 a.š. (arba pagal norimą aštrumą)
Druska, pipirai
Cukrus - 20-30g
Aliejus
Šviesus nefiltruotas alus - 1.5-2L
Svogūnai - 2 vnt.
Morkos - 2 vnt.
Lauro lapeliai - 2-3 vnt.
Svogūnų laiškai
Šv. Krapai
Kvapnieji pipirai žirneliais - 10vnt.
Česnakas - 10-12 skiltelių
Bulvės - 2 vnt.
Apvali duona - pagal valgytojų kiekį