I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

16 ingr.

30 min.

220°C

„Salisbury steak“ su grybų padažu

Grybus ir svogūną supjaustom plonais griežinėliais. Pasiruošiam jautienos sultinį.
Dideliam inde sumaišom jautieną, kiaušinį, džiuvėsėlius, česnako miltelius, svogūnų miltelius, paprikos miltelius. Padruskinam. Papipirinam. Išmaišom ir padalinam į 8 lygias dalis. Suformuojam apie 1-1.5cm storio paplotėlius.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite ketaus groteles ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 220 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Jautienos paplotėlius patepam aliejumi ir kepam ant ketaus grotų 2 kartus apverčiant iki norimo iškepimo lygio, kol gražiai apskrus. Mes kepėm 4 x 2min. Išimam ir atidedam į šalį šiltai.
Ant grotelių statome ketaus keptuvę, įpilam truputį aliejaus ir ištirpinam sviestą. Suberiam grybus ir svogūnus. Pamaišydami kepam, kol suminkštės ir išgaruos vanduo, apie 10 min. Suberiam miltus. Išmaišom. Atsargiai supilam sultinį, bet ne per daug. Įdedam Vorčesterio padažą ir Šv. Čiobrelio šakeles. Išmaišom. Užverdam. Uždarom abi oro sklendes. Uždarom kepsninę ir kartais pamaišydami paliekam pasitroškinti apie 5 min. kol sutirštės.
Paragaujam. Padruskinam. Papipirinam. Į keptuvę grąžinam jautienos paplotėlius. Išmaišom ir leidžiam keletą min. sušilti.
Pateikiam su bulvių koše apibarstydami petražolėm ar smulkintais svogūnų laiškais.
Skanaus!

Ingredientai

Jautienos faršas - 1kg
Dideli kiaušiniai - 2 vnt.
Džiuvėsėliai - 6 v.š.
Česnakų milteliai - 2 a.š.
Svogūnų milteliai - 2 a.š.
Paprikos milteliai - 1 a.š.
Druska, j. pipirai
Aliejus
Sviestas - 4-5 v.š.
Rudieji pievagrybiai - 250g
Svogūnai - 2 vnt.
Miltai - 4 v.š.
Jautienos sultinys - 1.5-2.5 stiklinės
Vorčesterio padažas - 2 a.š.
Šv. Čiobrelis - porą šakelių