Jautienos šonkauliai
Receptas iš KK BBQ užrašai. Jautienos šonkaulius įprasta kažkurį laiką parūkius susukti į foliją, bet šį kartą taip nedarysime. Kad mėsa būtų sultinga rūkymo metu drėkinsime ją specialiu actiniu purškalu. Česnakus sutriname ir sumaišome lygiomis dalimis su garstyčiomis. Įtriname šonkaulius, pabarstome raudonėliu, pipirais, druska. Purškalo sudedamąsias dalis maišome, kol ištirps cukrus, ir supilame į purkštuvą.Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno kepimo groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 130 laipsnių. Sudėkite rūkymui skirtas kaladėles, pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Rūkome šonkaulius 130-140°C temperatūroje 4-6 valandas (priklauso nuo mėsos storio), kas 20-30 minučių drėkindami mėsą purškalu, kol mėsos vidinė temperatūra pasieks 95-97°C.
Matuoti paprasta kišeniniu termometru.
Skanaus.
Ingredientai
Jautienos šonkauliaiGarstyčios
Česnakai
Raudonėlis
Druska, pipirai
3-4 vnt. ąžuolo rūkymo kaladėlių
Actinis purškalas:
100 ml sidro acto
100 ml sojos padažo
100 ml vandens
30 ml Vorčesterio padažo
2 v.š. rudojo cukraus