I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

8 ingr.

8 min.

250°C

Jautienos papilvės kepsnys (Plate steak)

Mėsą marinuojame valandą laiko kambario temperatūroje. Prieš kepdami nurenkame trintą česnaką.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 250 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Kepame tiesiogiai virš žarijų, ant gerai įkaitusių grotelių, atviroje kepsninėje. Anglys be ugnies, apsitraukusios baltais pelenais, temperatūra 250°C. Kad kepsnį iškeptumėme sultingą, privalome naudoti momentinị termometrą. Šiam kepsniui užteko 8 minučių ir keleto apvertimų. Kiekvienam kepsniui tikslaus laiko pasakyti neįmanoma. Skiriasi mėsos kokybė, storis, žarijų kaitra, net ir oras turi įtakos. Kepame iki norimo mėsos iškepimo lygio.
Vidutiniškai iškepto vidinė kepsnio temperatūra būna 55-58°C.
Nepamirštame kepsnį supjaustyti prieš plaušą. Mėsa nebus guminė ir lengvai kramtysis. Šie kepsniai šiek tiek mažiau minkštesni, lyginant su brangesniais jautienos pjūviais, bet pasižymi intensyviu jaučio skoniu, idealiai tinka steiko sumuštiniams, fajitoms, takams, o ir kaina nesikandžioja. Papilvės kepsnį patariu marinuoti. Taip mėsa tampa minkštesnė, o kepant išlieka sultinga.
Skanaus.

Ingredientai

Marinatas:
1 a.š. trintų kalendros sėklų
1 a.š. raudonėlio
1 a.š. juodųjų pipirų
4 skiltelės trinto česnako
4 v.Š. sojos padažo
1 citrinos sulčių
6 v.š. aliejaus
Jautienos papilvė