I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

22 ingr.

60 min.

180 - 200 °C

Viščiukas Tikka masala su Naan duonele

Vištieną marinuokite citrinos, imbiero, česnako, jogurto ir druskos marinate 15-20 minučių. Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Suverkite vištieną ant iešmų, iškepkite ir atidėkite į šalį. Į kepsninę įstatykite Grandfeu laikiklį ir gerai įkaitinkite puodą. Ištirpinkite ghee sviestą, suberkite smulkiai pjaustytą svogūną, imbierą, česnako skilteles, įdėkite pomidorų tyrės, kuminą, kalendrą, ciberžolę ir Garam masala prieskonius. Supilkite konservuotus pomidorus ir kartu su prieskoniais viską virkite apie 15 min. Dėkite vištieną, paskaninkite grietinėle ir dar pavirkite apie 10 minučių sumažinę temperatūrą.
Naan duonelės gamyba.
Suaktyvinkime mieles. Sausas mieles sumaišykite su vandeniu ir palikite 15 minučių, kol pradės putoti. Užminkykite tešlą. Miltus supilkite į dubenį, įberkite cukraus, druskos, įpilkite alyvuogių aliejaus, įplakite kiaušinį. Jogurtą supilkite ant miltų bei supilkite mieles. Rankomis užminkykite vientisą, nelimpančią prie rankų tešlą. Dubenį, kuriame kildinsite tešlą, ištepkite aliejumi, uždenkite rankšluosčiu ir pastatykite į šiltą vietą.
Į kepsninę įstatykite kepimo akmenį, palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Iš paruoštos tešlos suformuokite 6 vienodus tešlos rutuliukus, iškočiokite ir kepkite po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės vis vartydami.
Vištieną patiekite su kepta duonele, natūraliu jogurtu ir smulkintomis petražolėmis.
Skanaus!

Ingredientai

Vištienos šlaunelių ir krūtinėlės (po lygiai)
1 vnt. svogūno
1 skardinė konservuotų pomidorų
1 v. š. pomidorų tyrės
Grietinėlės
Citrinos sulčių
Imbiero
Kelios skiltelės česnako
300 g. natūralaus jogurto
Druskos
„Garam masala“ prieskonių mišinio
Kumino
Kalendros
Ciberžolės
Šviežių petražolių
Ghee sviesto kepimui

Naan duonelei reikės:
2 a. š. mielių
1 a. š. cukraus
0,5 puodelio drungno vandens.
2,5-3 puodelių miltų
0,5 a. š. druskos
Ketvirčio puodelio aliejaus
Trečdalio puodelio jogurto
1 vnt. kiaušinio