Viščiukas Tapaka (Tabaka) su mango salsa
Viščiukų krūtinines dalis perpjaukite, išskleiskite ir šiek tiek pamuškite muštuku. Ištepkite prieskonių mišiniu iš druskos, pipirų, alyvuogių aliejaus ir žaliosios citrinos sulčių. Vištieną marinuokite parą laiko.Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Į keptuvę pilkite alyvuogių aliejaus ir ištirpinto sviesto, sudėkite viščiukus ir kepkite apie 15 min.
Tuomet apipilkite padažu pagamintu iš smulkinto česnako, tako padažo, citrinos sulčių, pomidorų pastos ir vandens ir pakepinkite dar 5 min. Tuomet viščiukus apverskite, ir prispauskite ar paslėkite ir dar pakepkite apie 15 min. Apšlakstykite dar kartą padažu, ir po 5 min. patiekalas bus paruoštas. Patiekite su mango salsa.
Skanaus
Ingredientai
3 vnt. nedidelių viščiukųPipirų
Druskos
Alyvuogių aliejaus
Gabalėlio sviesto
Žaliosios citrinos sulčių
1 vnt. citrinos
Pomidorų pastos
3-5 skiltelės česnako
Tako padažo
Mango salsai:
1 vnt. mango
1 vnt. pomidoro
1 vnt. avokado
1 vnt. paprikos
1 vnt. čili pipiro
1 vnt. svogūno
Ryšulėlis petražolių
Druskos
Pipirų
Žaliosios citrinos sulčių