I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

20 ingr.

30 min.

160 °C

Vištiena su orzo makaronais

Visus vištienai skirtus ingredientus sumaišykite, česnakus susmulkinkite ir įtrinkite vištienos šlauneles. Marinuokite 20 min.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 160 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Į kepsninę statykite gilią ketaus keptuvę, įpilkite truputį aliejaus ir įkaitinkite. Apkepkite vištieną, kol lengvai paruduos. Išimkite iš keptuvės.
Suberkite smulkintą česnaką, svogūną ir papriką. Pakepinkite 5 minutes. Suberkite smulkintus lapinius kopūstus ir dar kepkite apie 2 min. Suberkite raudonėlį, supilkite vištienos sultinį, konservuotus pomidorus, avinžirnius, pagardinkite druska, pipirais pagal skonį ir išmaišykite.
Suberkite orzo makaronus, gerai išmaišykite ir sudėkite vištieną. Užvirkite, pabarstykite smukintu fetos sūriu ir sudėkite vyšninius pomidorus. Sumažinkite šilumą, padėję po apačia deflektorių. Kepkite 15–20 minučių, kol iškeps orzo.
Patiekimui užpilkite tirpinto sviesto, pagardinkite citrinos sultimis. Papuoškite feta ir šviežiomis petražolėmis.
VEGETARIŠKAS VARIANTAS:
Vietoj vištienos, įdėkite papildomą skardinę avinžirnių bei papildomą puodelį smulkintų lapinių kopūstų. Taip pat galima skaninti keptais grybais.
PASTEBĖJIMAI:
Orzo išverda labai greitai, neperlaikykite.
Skanaus!

Ingredientai

Vištienai:
500 g. vištienos šlaunelių mėsos
2 česnako skiltelių
1 v. š. džiovinto raudonėlio
1 vnt. citrinos
1 v. š. alyvuogių aliejaus
Druskos
Pipirų

Orzo makaronams:
Alyvuogių aliejaus
2 česnako skiltelių
1 vnt. svogūno
1 vnt. raudonosios paprikos
1 v. š. džiovinto raudonėlio
3 puodeliai vištienos sultinio
400 g. konservuotų, smulkintų pomidorų
1 skardinė avinžirnių
1 puodelis lapinių kopūstų
500 g. orzo makaronų
1 kekė vyšninių pomidorų
Druskos
Pipirų

Patiekimui:
Fetos
Šviežių petražolių
2 v. š. tirpinto sviesto
0,5 citrinos sulčių