I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

18 ingr.

40 min.

180 °C

Lipnūs vištienos sparneliai

Vištieną įtrinkite prieskonių mišiniu „Original BBQ RUB“ ir leiskite pastovėti pusvalandį.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Vištienos sparnelius kepkite apie 30 min.

Gaminame padažą.
Ketaus keptuvėje įkaitinkite sezamo aliejų, dėkite smulkintą česnaką, čili pipirą, tarkuotą imbierą, pilkite pagal skonį žuvų, sojos ir vorčesterio padažus, gerai išmaišykite. Kai padažas sušils, dėkite 1-2 šaukštus krakmolo, truputį rudojo cukraus, sviesto ir pagardinkite pipirais. Ragaudami kaitinkite apie 6-8 min., vis įdėdami kažko ko trūksta iki norimo skonio. Į pabaigą sudėkite keptus vištienos sparnelius, gerai išmaišykite, kad apliptų padažu.
Sparnelius apibarstykite kapotomis petražolėmis. Šalia puikiai tiks mėgstamos daržovės, pjaustytos šiaudeliais, bei mirkomas „Blue chese“ padažas.
Skanaus

Ingredientai

Vištienos sparnelių vidurinių dalių
Prieskonių mišinio „Original BBQ RUB“
Padažo „Blue cheese“
Šviežių morkų
Agurkų
Saliero stiebų
Šviežių petražolių

Lipnaus padažo gamybai:
Sezamo aliejaus
2-3 skiltelės česnako
1 vnt. čili pipiro
Gabalėlis imbiero
Žuvų padažo
Sojos padažo
Vorčesterio padažo,
1-2 v. š. krakmolo
Pipirų
Rudo cukraus
Gabalėlis sviesto