+370 600 03555  
I-IV: 10.00-20.00, V: 10.00-18.30
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

11 ingr.

40 min.

160°C

Traškus viščiukas su bulvių gratinu

Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdyjančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 160 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Viščiuką perpjaukite per stuburą, , pagardinkite druska pipirais, įtrinkite spaustu česnaku, apdenkite kepimo popieriumi ir išmuškite.
Kepkite netiesiogineje kaitroje apie 20 min + 20 min. vartant ir dažant padažiuku.

Bulvių - sūrio gratinas
400 g plonais griežinėliais pjaustytų šviežių bulvyčių
200 g tarkuoto fermentinio sūrio
300 ml riebios grietinėlės
3 valg. š Majonezo
2 tarkuotos česnako skiltelės
Druska, pipirai
Alyvuogių aliejus

Kepimo indą patepame aliejumi. Sluoksniuojame bulvytės/majonezas/sūris/česnakas/druska/pipirai (3-4 sluoksniai)
Pilame ant viršaus grietinėlę.
Kepame netiesioginėje kaitroje 150-160°C temperatūroje 1-1.5 val. Jeigu viršus ruduoja per greitai uždengiame foliją, prieš baigiant atidengiam kad paskrustų.

Ingredientai

1 nedidelis viščiukas arba dvi puselės
Druska
Pipirai
3-4 skiltelės česnako
Cherri & cola padažo