I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

16 ingr.

2 val.

180°C

Antis su perlinėmis kruopomis

Antį įdėti į didelį dubenį. Užpili vandeniu, kad apsemtų, tada išimti ir tame vandenyje pasiruošti marinatą. Sudėti visus marinatui skirtus ingredientus: supilti actą, cukrų, druską, pipirus ir lauro lapus. Gerai išmaišyti, kad cukrus ištirptų. Antį užpilti pagamintu marinatu ir palikti pastovėti šaltai mažiausiai parą.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles, palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Antį dėti į kepimo indą ir kepti 2 val. iki 74 vidinės temperatūros.
Temperatūrą paprasta matuoti kišeniniu termometru.
Artėjant kepimo laiko pabaigai, dubenėlyje sumaišyti apelsino sultis, medų, sojos padažą, cinamoną, „Teriyaki“ padažą ir smulkiai sukapotas česnako skilteles. Šiuo mišiniu gausiai aptepti antį ir dar pakepti, kol gražiai apskrus. Antį patiekit su perlinėmis kruopomis, apipiltomis padažu, nubėgusiu nuo anties.

Ingredientai

Antis
300 gramų perlinių kruopų (išvirtų)
Marinatui:
1 šlakelis vandens
4 šaukštai acto
2 šaukštai cukraus
pagal poreikį lauro lapų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
100 ml sojų padažo
Aptepimui:
3 šaukštai medaus
50 ml sojos padažo
100 ml teriyaki padažo
1 šaukštas medaus
1 vienetas apelsinų
4 skiltelės česnako
0.5 šaukštelio Cinamono