I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

10 ingr.

20 min.

200°C

Viščiukas tabaka

Viščiuką perpjauti per krūtinėlę, išvalyti vidų, išimti kepenėles. Per maistinę plėvelę išmušti viščiuką, kad būtų visas vienodo storio. Apšlakstykite citrinos sultimis, druska, pipirais.
Viščiuką reikėtų palikti nakčiai pasimarinuoti, bet galima ruošti taip kaip aš ir iškarto.
Apšlakstykime iš abiejų pusių alyvuogių aliejumi.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite ketaus groteles ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Įstatykite ketaus keptuvę.
Į įkaitintą keptuvę dėkite 100 gr. sviesto ir kelis šaukštus aliejaus, kad sviestas nedegtų.
Dėkite viščiuką, prispauskite puodu pilnu vandeniu ar plyta apvyniotą į foliją ir kepkite, kol odelė apskrus,
apverskite viščiuką.
Susmulkinkit česnaką, pagardinkite jį druską, jis stipriau kvepės.
Į puodelį berkte česnaką, tabasco padažo, raudonos paprikos miltelių, aliejaus ir šlakelį vandens.
Pasiruoškite stambiai grūstų pipirų.
Kaip viščiukas baigs kept, apšlakstykite gausiai padažu, apibarstykite pipirais ir dar po kelias minutes apkepkite iš abiejų pusių.
Skanaus.

Ingredientai

Kukurūzinis viščiukas
2 citrinos
3-4 skiltelės česnako
Tabasco padažo
Puodelis aliejaus
50 ml. vandens
100 gr. sviesto
Druska, pipirai
Raudonos paprikos miltelių