I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

10 ingr.

60 min.

200°C

Vištiena su grikiais kazane

Morkas ir svogūnus supjaustom kubeliais. Vištieną padalinam porcijom, apibarstom vištienos prieskoniais, apšlakstom aliejumi ir įtrinam. Pasiruošiam sultinį - 1.5L verdančio vandens ištirpinam 3 kubelius sultinio, įdedam 1.5v.š. krienų ir 1.5v.š. garstyčių. Išmaišom.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždenkite dangtį ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Į kepsninę, tiesioginėje kaitroje, įstatykite kazaną, įpilkite ir gerai įkaitinkite aliejų, apkepame vištieną.
Pirmiausiai sudedam oda į apačią ant kazano sienelių ratu, kad centras liktų tuščias ir riebalai rinktūsi kazano dugne, o vištiena skrustų. Kepam apie 10-15min. kol odelė gražiai apskrus. Apverčiam ir kepam dar 10-15min. kol apskrus ir kita pusė. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.
Suberiam ir 15-20min. apkepam svogūnus su morkomis kol suminkštės ir pradės skrusti. Suberiam grikius. Pagardinam druska. Išmaišom. Įspausdami išdėliojam vištos gabaliukus.
Užpilam 1-1.5L sultinio, kad viską padengtų. Kazaną uždengiam ir leidžiam užvirti. Uždarom kepsninės dangtį, priveriam oro sklendes iki minimalaus tarpo ir paliekam virti 20 minučių. Kazaną traukiam lauk, ir paliekam uždengtą pastovėt iki 15min. kad grikiai išbrinktų ir sugertų likusį skystį. Pateikiam su šv. Petražolėm ir mažais pomidoriukais.
Skanaus!

Ingredientai

Vištiena - 1.5kg
Grikiai - 600g
Sultinys - 1.5L
Morkos - 380g
Svogūnai - 500g
Vištienos prieskoniai
Aliejus
Druska
Garstyčios - 1.5 v.š.
Krienai - 1.5 v.š.