I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

15 ingr.

30 min.

200°C

Mandžūriška Vištiena

Vištieną supjaustom vieno kąsnio gabaliukais.Svogūnus ir paprikas supjaustom trikampiais. Morkas supjaustom plonais griežinėliais. Nuo kiaušinių atskiriam baltymus. Česnakus supjaustom smulkiai.
Inde sumaišom kiaušinių baltymus ir 4-6 v.š. kukurūzų krakmolo. Krakmolo kiekį parenkam pagal mišinio klampumą. Turi gautis lipni, klampi masė. Į mišinį suberiam vištienos gabaliukus, pagardinam druska ir gerai išmaišom, kad mėsa iš visų pusių pasidengtų mišiniu.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždenkite dangtį ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Į kepsninę, tiesioginėje kaitroje, įstatykite kazaną, įpilkite ir gerai įkaitinkite aliejų.
Kai aliejus įkais, atsargiai, kas keletą sekundžių, merkiam vištienos gabaliukus vieną po kito į aliejų saugodami, kad nesuliptų. Gruzdinam, kol gražiai apskrus ir iškils į paviršių. Traukiam lauk ir atidedam į šalį ant popierinio rankšluoščio, kad sugertų aliejų. Kepam dalimis, ne per didelėmis porcijomis.
Išpilam aliejų. Jei reikia kazaną išvalom su popieriniu rankšluoščiu. Įpilam truputį aliejaus. Palaukiam, kol įkais. Suberiam česnakus ir svogūnus. Pamaišom. Palaukiam, kol pradės sklisti aromatas. Suberiam papriką ir morkas, supilam sojų padažą, austrių padažą, actą, cukrų, vandenį. Pagardinam pipirais, keletą minučių pamaišydami pakepam.
Pasiruošiam tirštiklį: sumaišom 1 v.š. kukurūzų krakmolo su 2 v.š. vandens.
Į kazaną įpilam truputį tirštiklio. Maišydami stebim kaip tirštėja. Jei reikia dar įpilam truputį tirštiklio, kol padažo tirštumas tenkins. Suberiam vištienos gabaliukus. Išmaišom, kad visi gabaliukai pasidengtų padažu.
Pateikiam su laukiniais ryžiais paruoštais su česnaku ir kiaušiniu, papuošdami smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais, sezamo sėklomis.
Skanaus.

Ingredientai

Vištienos šlaunelių mėsa be odos arba krūtinėlė - 800g
Druska, Pipirai
Kiaušiniai - 4 vnt.
Kukurūzų krakmolas - 4-6 v.š. + 1 v.š. tirštikliui
Česnakai - 8-10 skiltelių
Rausvieji svogūnai - 2 vnt.
Žalioji Paprika
Raudonoji Paprika
Morkos - 2-3 vnt.
Sojų padažas (nesūrus) - 2 v.š.
Austrių padažas - 1 v.š.
Ryžių actas - 1 v.š
Rudasis Cukrus - 4 a.š.
Vanduo - 0.5 stiklinės