I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

18 ingr.

30 min.

180°C

KFC Chizza

Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite ketaus groteles ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Įstatykite ketaus keptuvę.

Pasigaminame padažą:
Į keptuvę įpilame truputį aliejaus. Sudedame pomidorų pastą. Pamaišydami pakepame. Išspaudžiame česnaką. Įpilame vandens. Pagardiname druska, pipirais. Įberiame raudonėlio prieskonių. Įpilame ananasų sulčių (skystimo iš konservuotų ananasų). Pagal norimą aštrumą įpilame Sriracha padažo. Išmaišome. Pamaišydami paverdam keletą minučių, kol truputį sutirštės. Paragaujame ar ko netrūksta. Jei pomidorų pastą suteikė per daug rūgštumo, tai skonį subalansuojame įberdami cukraus. Traukiame lauk.
Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui įstatydami deflektorių ir kol kaista pasiruošiame Chizzas.
Kukurūzų dribsnius suberiam į maišelį ir kočėlo pagalba susmulkinam. Įberiam čili prieskonių, paprikos prieskonių, druskos. Išmaišom iki vientisos masės.
Krutinėlės kepsnelius uždengiame maistine plėvele ir ploninam iki plono picos pado su plokščiu mėsos plaktuku.
Didelėje lėkštėje paskleidžiam kukurūzinius džiuvėsėlius, dideliame inde išplakame kiaušinius su trupučiu vandens. Dažome vištienos padukus iš abiejų pusių kiaušinio plakinyje ir kukurūziniuose džiuvėsėliuose.
Dedame chizzos padukus ant kepimo popieriaus. Patepam pasiruoštu padažu. Užbarstome tarkuotu sūriu. Išdėliojame norimus picos priedus. Mes pasirinkom: konservuoto ananaso gabaliukus, š. rūkyto bekono gabaliukus ir šv. čili gabaliukus.
Palaukiame, kol kepsninė įkais iki 180C temperatūros. Netiesioginėje kaitroje kepam pasiruoštas Chizzas apie 20min.
Skanaus!

Ingredientai

Vištos krūtinėlė - 800g
Kukurūzų dribsniai - 200g
Čili prieskoniai - 0.4-0.5 v.š.
Paprikos prieskoniai - 0.5-1 v.š.
Druska
Kiaušiniai - 2-3 vnt.
Tarkuotas Mozzarella sūris
Konservuoti ananasai
Š. rūkyto bekono juostelės
Šv. Čili pipiriukai

Padažui :
Aliejus
Pomidorų pasta - 3 v.š.
Vanduo - 200ml
Druska, Pipirai
Raudonėlio prieskoniai - 2 a.š.
Ananasų sultys (skystimas iš konservuotų ananasų skardinės) - 5-6 v.š.
Sriracha padažas
Česnakas - 4-6 skiltelės
Cukrus