I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

17 ingr.

15 min.

200°C

Citrininė vištienos „Piccata“

Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite ketaus groteles ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Į kepsninę įstatykite ketaus keptuvę ir įpilkite aliejaus.
Vištienos file juosteles šiek tiek „pamuškite“, pagardinkite prieskoniais.
Į keptuvę įdėkite 2 šaukštus sviesto
Vištieną, po vieną lengvai pamerkite į miltų mišinį, nukratykite perteklių ir sudėkite į keptuvę.
Kepkite apie 4 minutes iš kiekvienos pusės. Išimkite vištieną į lėkštę ir atidėkite.
Į keptuvę dėkite likusį sviestą, suberkite svogūnus ir maišykite, kol apkeps iki auksinės spalvos, tuomet suberkite česnaką. Kepkite, kol suminkštės.
Įpilkite sultinio ir citrinos sulčių ir retkarčiais pamaišykite.
Virkite apie 3 minutes, tada įmaišykite kokosų kremą ir garstyčias. Virkite ir maišykite dar minutę, tada įmaišykite kaparėlius. Sudėkite vištieną atgal į keptuvę ir užvirkite dar minutę. Bulves supjaustykite šiaudeliais, ant jų užpilkite prieskonius, krakmolą, aliejų ir permaišykite.
Sudėkite į kepimo skardą ir kepkite netiesioginėje kaitroje 40 min. 200C.

Ingredientai

Patiekalui pagaminti naudojome:
800 g vištienos krūtinėlės
PLOV.LT prieskonių mišinio paukštienai
3 v. š. migdolų miltų
1 v. š. sviesto
3 v. š. alyvuogių aliejaus
4 česnako skilteles
1 svogūną
1 vištienos sultinio kubelį
1 citrinos sultis
0,5 stiklinės kokosų kremo
1 a. š. grūdėtų garstyčių
2 a. š. kaparėlių

Bulvių lazdelėms:
4 dideles saldžias bulves
Prieskonius bulvėms
Šakelę čiobrelio
3 v. š. krakmolo
Druska, pipirai