I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

15 ingr.

30 min.

200°C

Vištiena Guobao

Vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais ir pamarinuoti.
Kiaušinį išplakti su lediniu vandeniu, įberti 150 g kukurūzų krakmolo. Į paruoštą masę suberti vištienos gabaliukus ir gerai išmaišyti.
Kol vištiena mirksta tešloje, pasiruošti kitus produktus. Smulkiai supjaustyti česnaką ir imbierą. Svogūno laiškus supjaustyti juostelėmis.
Paruošti padažą: į vandenį supilti sojos padažą ir actą, suberti cukrų.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite ketaus groteles ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Į kepsninę įstatykite ketaus keptuvę, įpilkite aliejaus ir dar pakaitinkite, kad aliejus būtų karštas. Tuomet dalimis sudėti vištienos gabaliukus. Vištieną apkepti iš visų pusių, bet svarbiausiai - neperkepti. Turi gautis sultinga vištiena su traškia plutele. Iškepusius vištienos gabaliukus sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Taip iškepti visą vištieną.
Kai vištiena iškeps, į keptuvę su aliejumi sudėti česnaką ir imbierą ir riesutus. Trumpai apkepti ir supilti padažą. Kaitinti, kol padažas užvirs. Tuomet puodelyje su 100 ml vandens išmaišyti 1 v. š. krakmolo su trupučiu vandens ir supilti į padažą keptuvėje. Pakaitinti, kol padažas sutirštės. Tada sudėti vištienos gabaliukus, riešutus, išmaišyti ir pakaitinti kelias minutes. Prieš pateikiant, suberti svogūno laiškus.
Skanaus.

Ingredientai

Vištienos krūtinėlė 600 g
Kiaušiniai 1 vnt
Vanduo 4 šaukštų
Kukurūzų krakmolas 150 g
Česnakas 4 skiltelių
Imbieras 1 vnt
Svogūnų laiškai 10 g
Anakardziu riesutai 100gr.
Sojos padažas 5 šaukštų
Cukrus 3 šaukštų
Baltojo vyno actas 2 šaukštų

Vištienos marinatui:
1 v.š. sojos padažo
1 a.š. acto (naudojau balzamiko actą)
1 v.š. skysto medaus (natūralaus arba dirbtinio)
2/3 a.š. malto imbiero