I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

18 ingr.

50 min.

200°C

"Ping Gai" grill Vištiena

Padažas:
Susmulkinam bazilikus, petražoles, mėtą. Česnako skilteles išspaudžiam. Visus padažo ingredientus sumaišom. Paragaujam. Jei per rūgštu, tai įpilam dar medaus, kol skonis tenkins.
Pipirus sumalam arba sugrūdžiam. Lygias dalis baziliko, mėtos ir petražolių supjaustom smulkiai. Sumaišom marinato ingredientus. Vištų ketvirčių odą įpjaustom. Ketvirčius sudedam į marinatą, gerai išmaišom, išmasažuojam. Uždengiam ir paliekam marinuotis šaldytuve 4-12 val.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite ketaus groteles ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Groteles su popieriniu rankšluoščiu ištepam aliejumi. Apskrudinam vištieną: sudedam vištos ketvirčius oda į apačią. Kepam apie 6 minutes, kol gražiai apskrus. Apverčiam ir kepam dar apie 5 minutes.
Į kepsninę įdedam deflektorių, ant jo indą ir įpilam karšto vandens. Uždedam groteles ir ketvirčius kepam netiesioginėje kaitroje 150-175C temperatūroje apie 35-40 min. iki vidinės 72-75C temperatūros. Matuoti paprasta termometru.
Pateikiam apšlakstydami padažu.
Skanaus!

Ingredientai

6 vnt. Vištienos ketvirčiai

Marinatas:
Šv. malti juodieji pipirai - 2-4 v.š.
Šv. Bazilikas - 1 pundelis
Šv. Petražolės - 1 pundelis
Šv. Mėta - 1 pundelis
Austrių padažas - 6 v.š.
Sojos padažas - 4 v.š.
Rytietiškas žuvies padažas - 4 v.š.
Aliejus - 4 v.š.

Padažas:
Ryžių actas - 0.3 stiklinės
Laimo sultys - šlakelis
Česnakas - 4-5 skiltelės
Sriracha Dip padažas - 1 v.š.
Rytietiškas žuvies padažas - 1 v.š.
Vienodomis dalimis smulkintas bazilikas+petražolės+mėta - ketelą žiupsnelių
Skystas medus - 3-5 v.š.