I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

18 ingr.

1 val.

160°C

Kalakutienos kotletai

Manų kruopas 30 minučių brinkiname piene ir sumaišome su likusiais produktais. Drėgnomis rankomis formuojame 8 kotletus.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno kepimo groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 130 laipsnių. Sudėkite rūkymui skirtas kaladėles, pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Ant grotelių uždėkite kepimo akmenį., ant jo patieskite kepimo popierių, sudėkite kotletus ir rūkykite 25-30 minučių.
Puode šoninę apskrudiname, beriame svogūną, česnaką, dar porą minučių kepame.
Supilame sultinį, grietinėlę, išmaišome ir užverdame. Kotletus dedame į paruoštą padažą ir grąžiname į kepsninę. Troškiname netiesioginėje kaitroje, 160°C temperatūroje 20-25 minutes. Pagardiname svogūnų laiškais.

Ingredientai

600 g kalakutienos faršo
70 g manų kruopų
70 ml pieno
1 kiaušinis
½ lengvai pakepinto smulkinto svogūno
2 skiltelės trinto česnako
1 v.š. majonezo
Sauja smulkintų krapų
Druska, pipirai
Alyvuogių aliejus kepimui
3-4 vnt. ąžuolo rūkymo kaladėlių

Padažas:
150 g kubeliais pjaustytos kiaulienos šoninės
½ smulkinto svogūno
2 skiltelės smulkinto česnako
100 ml 35% riebumo grietinėlės
200 ml daržovių sultinio
Alyvuogių aliejus kepimui
Smulkintų svogūnų laiškų