I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

16 ingr.

40 min.

200°C

Vištų sparneliai mango ir mėlynojo pelėsinio sūrio padažuose

Pamarinuojam sparnelius: Sparnelius apšlakstom aliejumi, pagardinam druska, šv. maltais pipirais, česnako granulėmis ir truputį saldžiosios paprikos miltelių. Viską išmaišome, kad sparneliai iš visų pusių pasidengtų prieskoniais.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite ketaus groteles ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Įstatykite ketaus keptuvę.
Pasigaminam mango padažą: Kol anglys įsideginėja, tiesiai į liepsną įmetam 3vnt. šviežio čili pipiro. Kai čili pipirai apskrunda, traukiam lauk ir atidedam į šalį.
Nuo padegintų čili pipirų nupjaunam kotelius. Mango nulupam ir išimam minkštimą.
Į blenderį sumetam čili pipirius, mango minkštimą, įberiam truputį ciberžolės prieskonių, česnako skilteles, įpilam klevų sirupo ir truputį vandens. Sublenderiuojam į vientisą masę.
Į keptuvę ir supilam padažą. Pamaišydami kaitinam kol padažas maždaug dvigubai sutirštės. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.
Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 200C temperatūroje. Įmetam keletą rūkymo kaladėlių, kepam sparnelius 180-200C temperatūroje apie 30-40 min. kol atrodys iškepę. Praėjus pusei laiko - apverčiam.
Kol sparneliai kepa, paruošiam mėlynojo pelėsinio sūrio padažą: Į blenderį sudedam vizualiai vienodą kiekį sūrio su mėlynuoju pelėsiu, majonezo Hellmann's ir grietinės.
Sublenderiuojam į vientisą masę.
Kai sparneliai iškeps, traukiam lauk ir suberiam į dielį indą su mango padažu. Gerai išmaišom, kad visur pasidengtų.
Sparnelius pateikiam apšalkstydami pelėsinio sūrio padažu ir dar paliekam pasidažymui.
Skanaus!

Ingredientai

Vištų sparneliai - 1.5kg
3-4 vnt. Viskio statinių rūkymo kaladėlių
Druska
Šv. malti pipirai
Česnako granulės
Saldžiosios paprikos milteliai

Mango padažas:
Šv. čili pipirai - 3 vnt.
Aliejus
Šv. Mangas - 1 vnt.
Ciberžolės prieskoniai
Česnakas - 4 skiltelės
Klevų sirupas arba skystas medus
Vanduo

Mėlynojo pelėsinio sūrio padažas:
Sūris su mėlynuoju pelėsiu
Majonezas Hellmann's - vizualiai tiek pat kiek sūrio
Grietinė 20% riebumo - vizualiai tiek pat kiek sūrio /div>