Parūkyta ir apskrudinta (reverse seared) anties krūtinėlė
Receptas iš KK BBQ užrašaiParuoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno kepimo groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 110 laipsnių. Sudėkite rūkymui skirtas kaladėles, pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Krūtinėlės odą aštriu peiliu įpjauname skersai ir išilgai. Rūkome apie 20 minučių, kol mėsos vidinė temperatūra pasieks 40°C. Matuoti paprasta kišeniniu termometru.
Suvyniojame antieną į foliją, kad neatšaltų, iš kepsninės išimame deflektorių, praveriame iki galo sklendes ir įkaitiname iki 230°C ir apskrudiname krūtinėlę tiesiogiai virš žarijų po 1 minutę abi puses. Atsargiai - bus ugnies! Vidinė mėsos temperatūra turėtų būti apie 55°C.
Jeigu mėgstate labiau iškeptą, pailginkite rūkymo laiką 5-10 minučių.
Neišsigąskite odelės riebaliuko. Jis toks skanus ir tirpsta burnoje, kad pradeda tirpti net kojos. Jeigu pasisekė ir krūtinelės liko, šaltą šupjaustykite labai plonai.
Skanaus.
Ingredientai
Anties krūtinėlėMatcha druska
Juodieji pipirai
3-4 vnt. ąžuolo rūkymo kaladėlių