Souvlaki. Graikiški vištienos iešmeliai
Receptas iš KK BBQ užrašai.Vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais, užpilame marinatu ir paliekame porai valandų šaltai. Veriame ant iešmelių, jei mediniai, būtinai valandą mirkome juos vandenyje.
Paruoškite Kamado BONO kepsninętiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Kepame tiesiai virš žarijų, dažnai vartydami aple 15 minučių. Patiekiame su pašildyta pita ir tzatziki padažu.
Ingredientai
Marinatas:6 skiltelės česnako
2 šaukštai raudonėlio
1 šaukštelis kumino
1 šaukštelis čili pipirų
80 ml citrinos sulčių
2 šaukštai kapotų petražolių
5 šaukštai alyvuogių aliejaus
Rūkyta druska, pipirai
--
800 g vištienos šlaunelių mėsos be odos ir kaulų
Pita
Tzatziki padažas:
500 g riebaus graikiško jogurto
300 g lengvai nusunktų tarkuotų agurkų
4 skiltelės česnako
4 šaukštai citrinos sulčių
2 šaukšteliai ypač tyro alyvuogių aliejaus
5 šaukštai smulkintų krapų
2 šaukštai smulkintų mėtų
Druska, pipirai