I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

15 ingr.

30-40 min.

160 °C

Traški menkė saldžiarūgščiame padaže su laukiniais ryžiais

Menkės filė supjaustykite vieno kąsnio gabaliukais. Nuo kiaušinių atskirkite baltymus. Paprikas ir svogūnus supjaustykite trikampiais. Dideliame inde sumaišykite kukurūzų krakmolą ir kiaušinių baltymus. Tirštumas turi gautis kaip skystos grietinės. Suberkite menkės gabaliukus ir išmaišykite, kad kiekvienas gabaliukas būtų pilnai padengtas mišiniu.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, palaukite kol temperatūra pakils iki 160 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Įstatykite į laikiklį Grand feu puodą ir supilkite 1 litrą aliejaus. Palaukite kol įkais. Atsargiai, su BBQ žnyplių pagalba, nardinkite žuvies gabaliukus į karštą aliejų. Po kiekvieno gabaliuko panardinimo palaukite keletą sekundžių, kol iškils į paviršių, tada nardinkite sekantį gabaliuką ir t.t. Taip dalimis gruzdinkite po keletą gabaliukų ir saugokite, kad nesuliptų. Gruzdinkite kol pagels, tačiau neperkeps. Gabaliukus išimkite ir sudėkite į indą su patiestu popieriniu rankšluoščiu, kad sugertų aliejų. Baigus gruzdinti atidėkite šiltai.
Puodą išplaukite, nusausinkite ir grąžinkite į kepsninę. Įpilkite šlakelį aliejaus. Sudėkite pomidorų pastą ir pamaišydami apkepinkite. Suberkite svogūnus, papriką. Išmaišykite ir pamaišydami kepkite 4-5 minutes. Neperkepkite, daržovės turi likti kietokos, traškios. Supilkite ananasų sultis, sojų padažą, ryžių actą, cukrų ir išmaišykite.
Pasiruoškite tirštiklį: į indą su 200 ml. šalto vandens, intensyviai maišant, suberkite 2-3 v. š. krakmolo. Gerai išmaišykite. Plona srovele, pastoviai maišydami supilkite į puodą. Stebėkite kaip viskas tirštėja. Paragaukite, jei per rūgštu, skonį subalansuokite įberdami dar cukraus. Į puodą suberkite žuvies gabaliukus. Išmaišykite. Uždengus palaukite kol sušils.
Patiekite apibarstydami sezamo sėklomis, su laukiniais ryžiais, pagamintais su kiaušiniu ir žirneliais.
Skanaus

Ingredientai

1,1 kg. menkės filė
125-150 g. kukurūzų krakmolo
5-6 vnt. kiaušinių baltymų
1 l. aliejaus

Daržovėms ir padažui:
1 vnt. raudonojo svogūno
1 vnt. raudonosios paprikos
1 vnt. geltonosios paprikos
1 vnt. žaliosios paprikos
4 v. š. pomidorų pastos
4 v. š. sojų padažo
300 ml. ananasų sulčių
2 v. š. ryžių acto
3-5 v. š. rudojo cukraus
2-3 v. š. kukurūzų krakmolo
200 ml. vandens
Aliejaus
Sezamo sėklų